wtorek, 4 października 2011

Muffiny z malinami i białą czekoladą



Malinowej inwazji ciąg dalszy. Dzisiaj w menu muffiny z malinami i białą czekoladą. Słodkie i wilgotne. Uwielbiam takie połączenie. Smacznego!


Składniki:

250 g mąki pszennej
1/3 szklanki płatków owsianych górskich
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g białego cukru
75 g cukru trzcinowego
2 jajka
200 ml maślanki
120 ml oleju
100 g białej czekolady
szklanka malin (moga być mrożone)

W jednym naczyniu mieszamy suche składniki, w drugim mokre. Łączymy zawartośc obu naczym mieszając niedokładnie, tylko do połączenia składników. Czekoladę kroimy z drobną kostkę i dodajemy razem z malinami do ciasta.
Masę przekładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem.
Pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 200st. C.

Koszt ok. 10 zł.

3 komentarze:

  1. Uwielbiam tę kombinację malin i czekolady.
    Pyszne babeczki!

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo dawno nie piekłam muffinek! właśnie mi przypomniałaś że warto upiec jakieś z owocami :) wygądają pięknie!

    OdpowiedzUsuń
  3. maliny i biała czekolada idealnie do siebie pasują, pyszności!

    OdpowiedzUsuń