piątek, 12 kwietnia 2013
Grillowany łosoś w sosie musztardowo-miodowym
Kolejne jedzenie z serii comfort food. Tym razem w wersji light. Łososia grillujemy cały rok dzięki posiadaniu grilla elektrycznego, najlepszego przyjaciela każdej osoby dbającej o jakość jedzenia ;)
Dla męża z ziemniakami, dla mnie na sałatce. Smacznego!
Składniki na 2 porcje:
2 kawałki surowego filetu z łososia
100 g mieszanki sałat
10 pomidorków koktajlowych
kilkanaście oliwek
2 łyżki musztardy
1 łyżka miodu
6 łyżek oliwy z oliwek
łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
parmezan do podania (opcjonalnie)
Łososia myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Jeśli ryba jest ze skórą to polecam ją tak grillować, potem skóra bez problemu odchodzi. Grillujemy po ok. 4-5 minut z każdej strony.
Składniki na sos: miód, musztardę, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz mieszamy.
Na talerz wykładamy sałatę, na nią pokrojone pomidorki koktajlowe i oliwki. Na sałacie układamy łososia i skrapiamy sosem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pięknie podane, łososia w takiej wersji bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuń